جعفر احمدي
یازار : علي وقاري

جعفر احمدي

متولد 1356/3/7
جعفر آواز را از 13 سالگي با تشويق و راهنماييهاي پدرش آغاز نمود. اين شوق آموختن او را به كلاسهاي آواز كشاند. همكاري با گروهاي موسيقي بر معلومات او افزود. سپس با همكاري گروه دالغا و راهنماييهاي استاد چنگيز و فرخ مهدي پور در شهرهاي و كشورهاي مختلف به هنر نمايي پرداخت. كشورهاي تركيه، ژاپن، سوئد، دانمارك، آلمان، جمهوري آذربايجان و شهرهاي مختلف ايران صداي دلنشين جعفر را شنيده است. همكاري با كانالهاي تلويزيوني تبريز، اورميه و تهران از ديگر دست آوردهاي جعفر در عرصه موسيقي است
پروفسور عدل پدر علم نوين جراحي ايران
یازار : علي وقاري


به گزارش روابط عمومي بيمارستان سينا، نام پروفسور عدل فردي كه به جرات مينوان او را پدر علم نوين جراحي ايران ناميد (1287 - 1281)براي هميشه ، مورد ستايش جامعه پزشكي كشور است. پروفسور به لحاظ ويژگي اخلاقي و علمي چه در جامعه پزشكي آن دوره و چه در جامعه پزشكي اين دوره همتايي نداشتند و بسياري از اساتيد بزرگ امروز كه به نوعي حكم پيشكسوت را در در دانشگاه هاي علوم پزشكي دارند افتخار مي كنند كه روزي شاگرد پروفسور عدل بوده اند.
براي مشاهده كامل مطلب روي ادامه مطلب كليك كنيد
قيام شيخ محمد خياباني
یازار : علي وقاري

شادروان عبدالامير سليم
یازار : علي وقاري

![]() | شادروان عبدالامير سليم |
عبدالامير سليم در سال 1304 شمسي در خانواده اي روحاني به دنيا آمد. پدر وي حاج اقا شيخ محمد سليم بود. وي از كودكي در نجف اشرف به تحصيل دروس حوزوي پرداخت و در محضر مرحوم شيخ صدراي بادكوبه اي به تحصيل مطول و معالم همت گماشت و در تهيه ي فهرست الذريعه آقابزرگ تهراني نقش بسزايي داشت. ايشان در جواني به درجه ي اجتهاد رسيد و در سال 1322 به تهران آمده در جلسات سيد محمد بهبهاني شركت جست.
|
شادروان عبدالله واعظ
یازار : علي وقاري

![]() | شادروان عبدالله واعظ |
هركه رااسرار عشق آموختند مهركردند و زبانش دوختند عبدالله واعظ در سال 1305 شمسي در تبريز به دنيا آمد. پدرش ميرزا حسين واعظ از بقيه الماضيين سردمداران انقلاب مشروطه بود. تحصيلات ابتدايي را در تبريز خواند ودوره متوسطه را در مدرسه پرورش و دانشسرا ادامه داد. بيشتر علوم عربي و ادبي و درس هاي خارج خود را پيش پدر بزرگوارش خواند. شادروان واعظ از سال 1325 به مبارزات سياسي آغاز مي كند تا اين كه دستگير و زنداني و بالاخره تبعيد مي شود. . در همين سال ها به نام هاي مستعار يونسي -مالك جهنم- مشد علي مقاله مي نويسد. و از سال1326تا آخرين دقايق عمر در دكان وحدت مولانا جلال الدين به دكانداري مشغول مي شود.
|
علي حاتمي
یازار : علي وقاري

علي حاتمي
كارگردان
تولد ۲۳ امرداد ۱۳۲۳، تهران.
درگذشت ۱۵ آذر ۱۳۷۵، تهران.
علي حاتمي در ۲۳ امرداد ماه سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد و تا كنون حد اقل ۱۵ فيلم بلند سينمايي و سريال تلويزيوني ساخته است. اولين اثر سينمايي اين هنرمند بزرگ در سال ۱۳۴۸ با عنوان « حسن كچل » ساخته شد و آخرين فيلم نيمه تمامش با نام « جهان پهلوان تختي » كه يكي از بزرگترين پروژه هاي سينمايي او بعد از سريال « هزار دستان » بود، نا فرجام ماند.
او كار هنري خود را با تئاتر در زمينه ي نويسندگي آغاز كرد و نمايشنامه هاي « ساتن »، « قصه ي حرير »، « ماهيگير »، « حسن كچل »، « چهل گيس » و شهر آفتاب و مهتاب » را براي تئاتر نوشت.
در زمينه ي فيلم نامه نويسي و كارگرداني حاتمي، حسن كچل را در سال ۱۳۴۸، طوقي ۱۳۴۹، باباشمل ۱۳۵۰، قلندر ۱۳۵۱، خواستگار ۱۳۵۲، ستارخان ۱۳۵۳، مجموعه ي تلويزيوني مثنوي مولوي ۱۳۵۴، سلطان صاحبقران ۱۳۵۵، سوته دلان ۱۳۵۶، هزاردستان ۱۳۵۸، حاجي واشنگتن ۱۳۶۱، كمال الملك ۱۳۶۳، مادر ۱۳۶۸، دلشدگان ۱۳۷۱ و جهان پهلوان تختي را از سال ۱۳۷۳ به جلوي دوربين برد و تا سال ۱۳۷۵ به نيمه رسانيد ولي عمرش كفاف نداد و كارش نيمه تمام ماند.
ربع رشيدي
یازار : علي وقاري

ربع رشيدي يكي از بناهاي تاريخي و ارزشمند شهر تبريز است. حدود ۷۰۰ سال پيش در تبريز، دانشگاهي بهنام رشيدالدين فضل الله همداني ايجاد شد. رشيدالدين وزير غازان خان از حكمرانان وقت آن ديار بود. در آن زمان اين دانشگاه شامل چهار دانشكده بود كه در چهارطرف آن قرار داشت و اربع يا چهار عربي را به خود اختصاص داد و اين مكان بنام ربع رشيدي شهرت يافت.[۱]
ربع رشيدي شهري كوچك بود شامل كتابخانه، مدرسه، مسجد، دارالايتام، حمام، مهمانسرا، بيمارستان، مدارس عالي، و كارگاههاي صنعتي. فضل الله همداني براي تامين هزينههاي اين مركز املاك فراواني را در نقاط مختلف اعم از ايران قديم، بخشهايي از عراق، افغانستان، گرجستان، ولايت روم، آذربايجان و سوريه وقف اين مركز كرد.
زندگي نامه پروين اعتصامي
یازار : علي وقاري

" پدر پروين"
يوسف اعتصامي معروف به اعتصام الملك از نويسندگان و دانشمندان بنام ايران بود. وي اولين "چاپخانه" را در تبريز بنا كرد ، مدتي هم نماينده ي مجلس بود.
اعتصام الملك مدير مجله بنام "بهار" بود كه اولين اشعار پروين در همين مجله منتشر شد ، ثمره ازدواج اعتصام الملك ، چهار پسر و يك دختر است.
"مادر پروين"
مادرش اختر اعتصامي نام داشت . او بانويي مدبر ، صبور ، خانه دار و عفيف بود ، وي در پرورش احساسات لطيف و شاعرانه دخترش نقش مهمي داشت و به ديوان اشعار او علاقه فراواني نشان مي داد.
آيت الله ميرزا علي آقا ثقه الاسلام تبريزي
یازار : علي وقاري

ميرزا علي آقا ثقه الاسلام، فرزند حاج ميرزاموسي ثقه الاسلام در سال 1277ق در تبريز ديده به جهان گشود، تحت نظر پدر به فراگيري علوم ديني پرداخت و براي ادامه تحصيلات ديني به عتبات عاليات عزيمت كرد. با كسب درجه اجتهاد پس از هشت سال در 1308ق به موطن خود بازگشت و پنج سال در نزد پدر به دستياري وي مشغول بود. با فوت ميرزاموسي در رمضان 1319ق لقب و مستمري اش از سوي مظفرالدين شاه به ميرزاعلي آقا رسيد .
ثقه الاسلام در تبريز با آثار طالبوف، مستشارالدوله و نشريات فارسي زبان كه در اسلامبول و كلكته منتشر مي شدند آشنا شد و به هواداران مشروطه خواهي پيوست و در زماني كه مشروطه خواهان تبريزي به تشويق كنسول انگليس، و در اعتراض به محمدعلي ميرزاي وليعهد در كنسولگري انگلستان تحصن كردند ثقه الاسلام از مخالفان اين تحصن بود و امور مربوط به متحصنين را در مسجد حل مي كرد. پس از تشكيل انجمن ايالتي تبريز با انجمن در ارتباط تنگاتنگ بود و در عين حال بر آن انتقاد نيز داشت. در يكي از ديدارهاي خود به اعضاي انجمن گفت: « به عقيده من گرويدن شما به امورات جزئيه اسباب تعطيل امور شما است و اين مردم وقتي انجمن را شناختند متصل دسته دسته رو به انجمن خواهند گذاشت و شما را از كار باز خواهند داشت، به عقيده من نبايد رسيدگي بر امورات جزئيه كنيد.»
زندگينامه سردار بدر شهيد مهدي باكري
یازار : علي وقاري

تولد و كودكي
به سال 1333 ه.ش در شهرستان مياندوآب در يك خانواده مذهبي و با ايمان متولد شد. در دوران كودكي، مادرش را – كه بانويي باايمان بود – از دست داد. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در اروميه به پايان رسانيد و در دوره دبيرستان (همزمان با شهادت برادرش علي باكري به دست دژخيمان ساواك) وارد جريانات سياسي شد.
رضا شاه پهلوي
یازار : علي وقاري

رضاشاه پهلوي، شاه ايران از ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰ و بنيانگذار دودمان پهلوي بود. سلطنت رضا شاه پايان فرمانروايي قاجاريان و آغاز دوران حكومت پهلوي بود كه با انقلاب ۱۳۵۷ به پايان رسيد.
القاب
رضاشاه در طول زندگي خود و حتي پس از آن به دلايل گوناگون به القاب مختلفي خوانده شده است. در جواني به نام ناحيهاي كه از آن برخاسته بود «رضا سوادكوهي» ناميده ميشد. با ورود به نظاميگري به مناسبت استفاده از مسلسل ماكسيم به «رضا ماكسيم» و بعدها به «رضاخان» و سپس، با ذكر درجه نظامياش، به «رضاخان ميرپنج» شناخته شد. بعد از كودتاي ۱۲۹۹ و به دستگرفتن وزارت جنگ و فرماندهي كل قوا، او را «سردار سپه» ميخواندند. پس از رسيدن به پادشاهي و گزيدن نام خانوادگي پهلوي به «رضاشاه پهلوي» شناخته شد. در سال ۱۳۲۸ با تصويب مجلس شوراي ملي به او لقب «رضاشاه كبير» داده شد و از آن پس هوادارانش او را بدين نام ميخوانند.
زندگينامه
آغاز زندگي و نوجواني
رضا در ۲۴
اسفند ۱۲۵۶ هجري خورشيدي در روستاي آلاشت از توابع سوادكوه مازندران زاده شد. پدرش داداش بيك، ياور فوج سوادكوه بوده است و پدران او نيز نظامي
بوده اند. .... (ادامه را در آرديني اوخو مطالعه كنيد )
زندگي نامه ي كلنل محمدتقي پسيان
یازار : علي وقاري

محمدتقي پسيان كلنل محمدتقي خان پسيان (۱۲۷۰ تبريز - ۱۳۰۰ قوچان) از نظاميان اواخر دورهٔ قاجاريه در ايران است. كودكي نام كامل محمدتقي خان پسيان معروف به كلنل پسيان زادروز ۱۲۷۰ شمسي زادگاه محله سرخاب تبريز، تاريخ مرگ ۹ مهر ۱۳۰۰ ۱۳۴۰ هجري قمري محل مرگ جعفرآباد قوچان، دين اسلام سمت فرمانده ژاندارمري خراسان محمدتقي معروف به كلنل محمدتقي خان پسيان در سال ۱۲۷۰ ش. در قره داغ آذربايجان شرقي زاده شد. رستم بيگ جد خاندان پسيان بعد از عهدنامه تركمنچاي و جدايي شهرهاي قفقاز از ايران زندگي زيرسلطه بيگانگان روس را برنتابيد و به تبريز مهاجرت كرد. رستم بيگ و پدر محمدتقي ياور محمد باقرخان روابط نزديكي با مقامات با نفوذ تبريز از جمله ميرزاتقي خان اميركبير داشتند. فرزندان رستم بيگ همگي از مقامات نظامي بودند و بعضي چون عليقلي و غلامرضا در جنگ با انگليس در شيراز كشته شدند. محمدتقي در منزل و مدرسه لقمانيه تبريز به تحصيل علوم و زبانهاي خارجي پرداخت و در پانزده سالگي به مدرسه نظام تهران راه يافت. خدمت نظام پنج سال در اين مدرسه آموزش ديد و در سال آخر تحصيل از سوي وزارت جنگ با درجه ستوان دومي خدمت ژاندارمري درآمد. پس از دو سال خدمت به درجه سرواني ارتقا يافت. در ۱۲۹۱ ش.