اقتصاى ايران

یازار : علي وقاري

+0 به يه ن

در حال حاضر ايران از نظر اقتصادي رشد چشم گيري كرده است ولي هنوز هم بعضي موانع وجود دارد كه باعث از بين رفتن سرمايه هاي ارزشمند بسياري مي شوند كه مي توان به ورود روز افزون كالاهاي خارجي ، بي ثباتي در امر صادرات كالا ، نداشتن سرمايه  كافي براي كارخانجات تازه ، آگاهي كم مردم مصرف كننده از وضعيت اقتصادي كشور و حتي جهان و... اشاره كرد .

 همه ما شاهد آن هستيم كه مردم ايران براي كشور هايي مانند چين ، ژاپن و... يك مصرف كننده ي دائمي است و اين به از بين رفتن سرمايه كشور و ركود اقتصادي بيشتر كارخانجات داخلي مي انجامد .

 مردم ايران تقريبا از 40 سال پيش به واردات كالا هاي خارجي روي آورده اندو در آن اوايل از همين كالاي خارجي الگو برداري مي كردند و با كمي توسعه ي آن دست به توليد انبوه مي زدند و اين واردات كالا در آخر وضعيت اقتصادي كشور را متحول مي كرد و شروعي براي پيشرفت در اين زمينه بود ولي در طي يك دهه ي اخير علاقه مندي به كالا هاي خارجي و بي توجه ي به كالا هاي ساخت داخل از جانب مردم به اوج خود رسيده است  و از اين طريق اولا جيب سرمايه داران خارجي و ثانيا دلال هاي سود جو پر مي شود و در آخر زماني كه ركود اقتصادي تمام كارخانجات داخلي را فرا گرفت مردم تقصير را بر سر وزيران و مسولان و در نهايت رييس جمهور مي اندازند ولي به نظر من خودمان مقصر هستيم .    

 



تبعيض

یازار : علي وقاري

+0 به يه ن

بررسي دقيق مشكلي به نام تبعيض:

بياييد تا از خود بپرسيم كه تبعيض خوب است يا نه ؟ جواب شما نسبت به اين سوال بستگي به اين دارد كه تا به حال كتك همين تبعيض را خورده باشيد يا نه ؟

تبعيض مانع رشد يك جامعه خواهد شد و تعصب وغيرت قطعا شكوه يك جامعه را در پي دارد ولي يقين بدانيد اگر تبعيض و تعصب با هم در كنار هم قرار بگيرند به شدت عقب ماندگي مي افزايند .

اين ها مقدمه اي تا برسيم به اين كه در ايران كنوني شاهد چندين قوميت هستيم آيا اين ها برابرند ؟ اين هم بستگي به اين دارد كه ما چگونه بينديشيم . قطعا همه ي آن ها از ارزش يكساني برخوردار نيستند ولي زماني كه همه ي آن ها براي شكوه مندي و اوج گيري وطن عزيزمان مي كوشند نبايد از برتري ها سخن گفت . اين تا وقتي ادامه دارد كه يكي از قوم ها ادعاي بزرگي نداشته باشد كه در اين صورت افراد آن قوم به عنوان دشمنان وطن شناخته خواهند شد وديگر قوميت ها با آن ها برخورد خواهند كرد .

ولي ميبينيم دربعضي مواقع (مثلا ايران كنوني ) قوميتي به برتري نسبي مي رسد از آن پس تلاش مي كند تا ديگر قوميت ها را بي ارزش جلوه دهد و نيز تاريخ 6-7 هزار ساله ي آن ها را زير پا بگذارد ولي اين رسم مردانگي نيست چون همه قوم ها در مواقع لزوم (مثلا جنگ ايران وعراق ) در صحنه حاضر بوده اند جان خود را در راه پايداري اين وطن ( يورد )فدا كرده اند . در پايان از حسن توجه شما نسبت به اين وبلاگ متشكريم  .

ياشاسين آذربايجان